Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Veel belangstelling voor CoP meten en monitoren groenblauwe daken en Green Deal Groene Daken

Terug
Datum: 27-3-2018

Waterschappen, gemeenten, kennisinstellingen en marktpartijen verzamelden zich op 14 maart in Delft bij de TUD, om samen te praten over onderzoek naar de berging, gestuurde afvoer en verkoelende werking van daken. De dag stond in het teken van kruisbestuiving met de Green Deal Groene Daken.

>Download een uitgebreid verslag

In de ochtend stond onderzoek aan gestuurde afvoer en verkoelende werking van groenblauwe daken centraal. Op basis van drie presentaties formuleerde de deelnemers vragen waarop zij graag antwoorden zouden willen vinden om groenblauwe daken grootschalig in te kunnen zetten als oplossing voor klimaatproblemen. In de middag ging het vooral over het meekoppelen van groenblauwe daken met ontwikkelingen in bijvoorbeeld het Deltaprogramma, de bouwsector of de Omgevingswet, en wie of daar dan voor nodig is.

Een gezamenlijke dakexpeditie verbond beide dagdelen. Onder deskundige leiding van Fred Lassche (TUD) en Serge Santoo (The Green Village) bezochten de deelnemers op de campus van de TU Delft twee bijzondere plekken als het gaat om groene daken en klimaatinnovaties: het buitenlaboratorium ‘The Green Village’ en het groene dak van de bibliotheek van TU Delft. Deze gecombineerde opzet trok een groot aantal deelnemers. In de ochtend namen zo’n 40 mensen deel, in de middag waren dat er maar liefst 50.

In het najaar komt de CoP weer bijeen, het thema is dan zuiverende werking van (moeras)daken. Datum en locatie volgen.

Meer weten over de CoP meten en monitoren groenblauwe daken? Klik HIER.