Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Inleiding

Stedelijk water beslaat een breed werkveld. Gemeenten en waterschappen zijn actief met oppervlaktewater, grondwater, riolering en zuivering. De watervraagstukken spelen in de openbare ruimte, maar ook op particuliere terreinen en gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan groenblauwe daken om water vast te houden en hittestress tegen te gaan.

Uitdagingen binnen het stedelijk waterbeheer zijn bijvoorbeeld de “stedelijke wateropgaven”, de klimaatverandering en de besparingsopgave BAW 2011. Daarnaast biedt de stedelijke waterhuishouding mogelijkheden bij het invullen van andere maatschappelijke opgaven, waarbij de waterbeheerder een belangrijke rol kan spelen.

De “achtergronden” gaan in op de uitdagingen en kansen binnen het stedelijk waterbeheer. Ze zijn bedoeld om inspiratie op te doen, snel overzicht te krijgen van wat er speelt of relaties te leggen tussen verschillende “thema’s”.

Kijk vast eens bij de achtergronden:

 

De CoP ‘Meten en monitoren groenblauwe daken’  is hier ook te vinden!

Hebt u zelf een interessant onderwerp, nieuwsbericht, project, een publicatie of een vraag voor deze site, neem dan contact op met Bert Palsma.